Osterman Oy


"Vuosituhannen vaihteessa yritysmaailmassa käytiin vilkasta keskustelua muutoksesta, arvoista ja visioista. Tuohon keskusteluun päätimme tuoda uuden lähestymistavan, historian."

Historioitsija, FM Pia Österman on tuotteistanut historiaa suomalaisten yritysten käyttöön vuodesta 2001. Kielitaitoisena ja kokeneena esiintyjänä hän vastaa yrityksen elämyksellisistä ja sisällöltään korkeatasoisista esityksistä.

Östermanilla on kokemusta historian monikäyttöisyydestä ja moniulotteisuudesta. "Historiantieto tulee saattaa ihmisten käyttöön helposti omaksuttavalla tavalla. Minun tehtäväni ei ole tehdä historiantutkimusta pelkästään tieteen takia vaan löytää joku linkki nykypäivään. Siten tiedosta on oikeasti yhteiskunnallista hyötyä."

"Puutaheinää en jaksa puhua mutta en myöskään tukehduttaa kuulijoita "tämä sinun pitää tietää" faktalle. Oikea tarina oikeassa tilanteessa oikealle kuulijakunnalle antaa uuden avartavan näkökulman ajankohtaiseen asiaan. Lopputulos on viihdyttävä vaikka se nojaakin tiukasti faktoihin - totuus on tarua ihmeellisempää."


Osterman Oy:n perustamisen taustalta löytyy niin kuuluisia historian popularisoijia kuten professori Matti Klinge, Laura Kolbe ja Päivi Setälä että winerisulkeisten konkareita jotka ovat ajaneet moottorikelkalla jo riittämiin. Niin yrityksen historiassa kuin sen nykypäivässä kohtaavat toisensa historia- ja liiketoimintaosaaminen.

 

osterman.fi